Волшебникот од Оз | Кафе пауза

ТВ серија: Смарагден град (Emerald City)

Нова телевизиска адаптација на приказната за Дороти од Канзас и Волшебникот од Оз

Филм: Големиот и моќен волшебник од Оз (Oz the Great and Powerful)

Филм за вербата во сопствените способности

Хипстерите од Оз

Графичкиот дизајнер Џордан Роланд изработил серија илустрирани хипстер-верзии на популарните ликови од „Волшебникот од Оз“.
Датум: 31 авг 2012
, Автор: