За да звучите попаметно, избегнувајте да ги кажувате овие 7 зборови

Сигурно знаете дека зборовите што ги употребувате имаат големо влијание на тоа како изгледате во очите на другите луѓе.

Професионален вокабулар: Овие 5 фрази не се пожелни на вашето работно место

Кога разговараме, особено во работното опкружување, ние всушност се презентираме себеси и им дозволуваме на останатите да создадат општ впечаток за нас.

10 зборови кои ќе направат да звучите попаметно на работното место

Најдобар начин да ги импресионирате колегите и шефот е преку богат вокабулар.

Моќта на зборовите

Зборовите имаат огромна моќ и влијаат во нашата секојдневна комуникација, и живот воопшто. Понекогаш само со менување на редоследот или изборот на зборови (збор), може да се добие сосема друга конотација и поента на реченицата.
Датум: 24 окт 2014
, Автор:

Зошто е корисно читањето класици?

Збогатување на вокабуларот, подобрената мозочна активност, безвременските теми, се само некои од предностите и придобивките.