возила | Кафе пауза

Амстердам планира да ги забрани сите неелектрични возила до 2030-та година

И покрај културата со велосипеди, нивото на загаденоста на воздухот во Холандија ги надминува безбедносните граници на Европската Унија.

10 Тесла модели кои можеме да ги очекуваме во блиска иднина

За електричните возила да направат промена во загадувањето на воздухот, потребно е да успеат во многу делови од пазарот.

Како луѓето си ги замислувале возилата на иднината пред еден век?

Некои од овие интересни слики датираат и од пред повеќе од еден век, а на нив се прикажани футуристички модели на возила за кои луѓето верувале дека ќе постојат во денешно време.

Постери со култни возила од филмски класици

Секое од возилата достојно ги претставува филмските класици, па токму затоа постерите се одлично замислени и реализирани.

Најопасните патишта во светот

Кога ќе ги видите фотографиите кои следуваат, за некои од нив и ќе се зачудите како и зошто воопшто се нарекуваат автопати.