внатрешно дете | Кафе пауза

Како повторно да се поврзете со вашето внатрешно дете?

Додека некои од нас имале родители кои нè поддржувале и сакале, некои луѓе биле запоставувани на многу начини. Ако сте имале убаво детство, големи се шансите да сте навистина блиски со таа ваша креативна, детинеста личност која се наоѓа во вас.

Психолозите предупредуваат: Остануваме „заглавени“ на менталната возраст кога сме добивале најмалку љубов

Дали сте сретнале луѓе кои физички се во нивните 30-ти или 40-ти години, но кога станува збор за менталниот развој, тие изгледа како да се застанати во нивните години од детството?