власт | Кафе пауза

Книга: „Ќерката на Сиена“ – Марина Фиорато

Во срцето на Тоскана страстите се вжештуваат, а желбата за власт и моќ поттикнува многу интриги и валкани игри...
Датум: 02 окт 2013
, Автор:

Генијалните мисли на Џорџ Бернард Шо

„Многу одамна научив дека никогаш не треба да се борите со свиња, зашто на крајот и двајцата ќе се извалкате, но свињата ќе ужива во калта.“
Датум: 12 окт 2012
, Автор:

Најмоќните жени-владетелки низ историјата

Сите знаеме дека светот се врти околу жената, но низ историјата постоеле жени кои буквално владееле со светот или барем со поголем дел од него. Тоа се жени кои остро се спротивставиле на обезвреднувањето...
Датум: 30 јан 2012
, Автор:

Каде цртањето графити е легално?

Со афирмацијата на хип хоп културата во последните години, односот кон овој вид уметност почна да се менува, па веќе некои градови одвојуваат простор каде што цртањето графити е легално.