влакно | Кафе пауза

Дали вашето бебе плаче без причина? Проверете му ги стапалата!

Постои еден многу чест случај за кој родителите не се свесни, но би требало да обрнат повеќе внимание.

Дали сте сигурни дека сакате да ја бојадисате косата?

Можеби лесно паѓате во искушение да ја фарбате вашата коса, но дали ги знаете овие 10 важни работи?

Сте нашле влакно во храната? Колку е тоа опасно за вашето здравје?

Многумина чувствуваат згрозеност кога ќе најдат влакно во своето јадење, нечиста школка во јавен тоалет или инсект во храната. Но, колку навистина се опасни тие за вашето здравје?

Едноставен тест кој ќе ви помогне да утврдите какво е вашето ниво на стрес

Eден од најчестите причинители на модерното време – стресот, може да се покаже на само едно влакно од вашата коса.
Датум: 19 фев 2015
, Автор:

Како да ја негувате косата во студените денови?

Сонцето е позната и сериозна закана за состојбата на влакното, но исто така и студеното време. Сувиот студ ја суши косата и го расипува целокупниот изглед. Но, со оваа природна маска од авокадо ќе ја направите вашата коса мека и мазна...
Датум: 21 ное 2013
, Автор:

Како природно да си ја исправите косата?

Постојат лесно достапни продукти, кои можете да ги ставите на вашата коса дома и да го добиете посакуваниот ефект, без притоа да ја оштетите косата.
Датум: 25 авг 2013
, Автор:

Најчести грешки при употреба на пегла за коса

Можеби се обидувате што помалку да ја оштетувате вашата коса при користењето на пеглата, но тоа не значи дека внимавате на сè.
Датум: 24 мај 2013
, Автор:

Колку е лесно да се клонира вашето лице?

Артистката Хедер Дуи Хагборг ја приближила уметноста до науката со нејзиниот проект, во кој пресоздава човечки лица од ДНК што ја наоѓа на предмети фрлени на улиците...

Кој има најдобра фризура помеѓу животните?

Алпаките се специфичен припитомен вид животни од Јужна Америка од фамилијата камили. Физички наликуваат на ламите, но се многу помали.

Уметнички потстрижани камили

Вештите раце на Индијците, камилите ги претвораат во вистински подвижни уметнички дела.
Датум: 26 мај 2012
, Автор:

6 навики со кои несвесно ја оштетуваме косата

На нашата коса никогаш не ѝ е доволно нега. Ова се 6 најчести примери за несвесни грешки со кои го нарушуваме здравјето на влакното...