влада | Кафе пауза

25 уникатни видови општествени уредувања за кои веројатно не сте слушнале

На луѓето им се потребни ред, мир и просперитет, а во ова голема улога игра општественото уредување.

8 чудни државни работни места кои постојат во Кина

Ако не можете овде да си ја најдете работата од соништата, размислете за Кина.

Дали сте жртва на системот? Неколку цитати кои укажуваат на тоа

Заедницата треба да биде добро организирана и не некој да ѝ наредува на индивидуата што да прави. Но, дали луѓето навистина можат да владеат со себе?
Датум: 13 јан 2015

Животот на една клупа

Украинецот Евгениј Котенко изработил серија фотографии, на кои е прикажана 4-годишната историја на една клупа. Таа е лоцирана пред неговата зграда, блиску до објектот на владата и отсликува исклучително интересни настани од секојдневието.
Датум: 12 ное 2012
, Автор:

Гулаб кој го уништува светот поради едно колаче

Што треба да направи таен агент, кога љубопитен гулаб ќе се заглави во внатрешноста на мултимилионска нуклеарна актовка, која му е дадена од владата на САД?