Не фрлајте ги силиконските кесички! Еве за што сѐ можат да послужат!

Неколку начини на кои можете да ги користите кесичките со силиконски гел кои обично ги добиваме при купувањето разни производи...

Трик со кој ќе го спречите замаглувањето на стаклата во автомобилот

Стаклата на автомобилите се замаглуваат од внатрешната страна поради влагата која се создава внатре и нема од каде да излезе надвор. Затоа ви треба нешто што ќе може да ја апсорбира.

Колку бактерии има во салата за вежбање?

Салите за вежбање, справите, простирките и топките кои ги користат голем број луѓе, се совршено место за развој на бактерии и габички, како резултат на големата влага и покачената температура.

Мистичен дожд кој нема да ве намокри

Оваа интерактивна уметност креирана од уметничкото студио „Random International“, им овозможува на посетителите да искусат дожд над главата секогаш кога ќе посакаат, без да се намократ.