вистинско | Кафе пауза

Ниту сте задоцниле, ниту сте подраниле: Не е сè во свое време, туку сè е во ваше време

Секој на овој свет води своја трка и оди по својот пат, во свое време. Сетете се на тоа кога некој ќе ви каже „време ви е...“ или „зошто сè уште не сте...“

10 работи коишто вреди да ги промените за вистинското момче

Иако секоја врска не е иста, постојат работи коишто заслужуваат да бидат променети кога ќе го пронајдете вистинското момче.

Дали ги правите секојдневните работи во вистинското време?

Кога ги правите вистинските работи во вистинско време, го зголемувате нивното дејство и ги спречувате несаканите ефекти.

Вистинското значење на некои зборови кои секојдневно ги употребуваме

Секој збор си има свое значење, но реалноста честопати покажува дека имаат и некое друго кое е поверодостојно од она што е запишано во лексиконите. Овие неколку зборови се пример за тоа.

ТОЈ

Да, секој човек минува низ многу фази во животот. Ама постои нешто што е вечно. Нели мора да постои? Инаку која е целта?
Датум: 30 мар 2014
, Автор:

12 цитати кои ја доловуваат суштината на вистинското пријателство

Што е животот ако немате пријатели со кои би споделиле и радост и тага?
Датум: 10 дек 2013
, Автор:

Вистинските хероини

Ќе живееме поздрав начин на живот тогаш кога ќе сфатиме дека вистинските херои и идоли на кои би требало да се огледуваме се тука околу нас. Тоа се нашите мајки, тетки, стрини, баби, пријателки...
Датум: 13 јан 2013
, Автор:

Креативни цитати за вистинското пријателство

„Кучето за разлика од човекот има многу пријатели бидејќи мавта со опашот, а не со јазикот.“

Како до успешно пријателство помеѓу машко и женско?

Ако мажите беа од Марс, а жените од Венера, тоа би можело да објасни неколку општопознати стереотипни сфаќања за машко-женското пријателство.

Како да поедноставите комплицирана одлука?

Вие знаете што е најдобро за вас и за вашите најблиски и кога еднаш ќе решите да поверувате во тоа, ќе започнете побрзо да ги донесувате и покомплицираните одлуки.