Застрашувачки чудовишта кои се инспирирани од вистински настани

Дали некогаш сте се запрашале од каде добиле инспирација писателите да пишуваат за вампири, врколаци и психотични кловнови?

Филм: Волкот од Волстрит (The Wolf of Wall Street)

Филм инспириран од животот на брокерот Џордан Белфорт

Завет (The Vow)

Филм за моментите кои можат засекогаш да го променат текот на животот...