випасана | Кафе пауза

Випасана: Медитација со одење која ќе ви помогне да се ослободите од стресот

Медитацијата со одење го подобрува протокот на крв и е особено корисна за луѓето кои долго време поминуваат седејќи. Исто така го подобрува варењето на храната и се препорачува после јадење.

Випасана: Брутална, но просветлувачка 10-дневна тишина

Како би се справиле 10 дена без телевизија, телефон, читање или пишување, без контакт со луѓето кои ги гледате постојано?