Винсент ван Гог | Кафе пауза

Винсент ван Гог: „Сликав со цело срце и душа, а во меѓувреме го изгубив умот некаде“

Факт е дека тој бил извонреден сликар за што говори и неговиот богат творечки опус.

10 музеи кои можете да ги истражувате без да го напуштите вашиот дом

Виртуелна прошетка низ најинтересните музеи ширум светот.
Датум: 23 фев 2016

За страста и животот

„Порадо би умрел од страст одошто од здодевност.“ – Винсент ван Гог
Датум: 22 сеп 2014
, Автор:

Чевли инспирирани од познатите уметнички дела

Дизајнерката на чанти и чевли, Шарлот Олимпија, направила многу интересна колекција на чевли инспирирана од познатите дела на славните уметници.

Извадоци од писмата на Винсент ван Гог до неговиот брат Тео

„Човек може да носи голем оган во душата, а никој да не може да се стопли од него. Минувачите не гледаат ништо, освен малку чад што излегува од оџакот, и секој заминува по својот пат.“
Датум: 04 авг 2012
, Автор:

Порција среќа во ресторанот „Ван Гог е биполарен“

Станува збор за ресторан, инспириран од животот на легендарниот холандски пост-импресионист Винсент ван Гог. Сопственикот Џетро Рафаел тврди дека страда од истото психичко нарушување...
Датум: 02 апр 2012
, Автор:

Интерактивна репродукција на „Ѕвездена ноќ“ од Ван Гог

Љубителите на современата уметност кои ќе дојдат во контакт со интерактивната слика, можат да го контролираат движењето, а со него и музичките тонови.
Датум: 15 фев 2012
, Автор: