Вилијам Шекспир | Кафе пауза

20 бесмртни цитати од Вилијам Шекспир

Мудроста на еден од најголемите писатели на светот.

Меланхоличниот лик на Хамлет – убиство, одмазда, трагична љубов

„Хамлет“ е најдолгата Шекспирова драма и една од најмоќните трагедии некогаш напишани, врвно достигнување во литературата.
Датум: 18 апр 2013
, Автор: