Википедија | Кафе пауза

За што најчесто се користи Википедија?

Ова се причините поради кои најчесто се користи „Википедија“.

Познатите веб-сајтови преобразени во вечерни фустани

За италијанскиот артист Виктор Фаретина, познат како Неко-Ви, веб-сајтовите како Фејсбук, Википедија и Јутјуб биле инспирација за креирање дигитална серија вечерни фустани, наречена „Web in Vogue“.
Датум: 29 јун 2012
, Автор:

Фраерски патики инспирирани од социјалните мрежи

Дизајнерката Лумен Бигот дизајнирала необични патики инспирирани од социјалните мрежи, сервиси и познати сајтови. Таа ги направила овие модерни модели за модната куќа „Keds“.

Што се случува на интернет за една минута?

Со оглед на фактот дека од ден на ден интернет корисниците сè повеќе се зголемуваат, навистина е тешко да се опише што всушност се случува на интернет во еден ден.