17 причини поради кои би ве прогласиле за вештерка во 1693 година

Среќа што не живееме во Салем, Масачусетс во 1693 година, инаку еве поради што можела да ви летне главата.
Датум: 16 јан 2015
, Автор:

Вистинити приказни за жени кои се извор на страв

Овие жени се разликувале од толпата по својот изглед, по начинот на однесување и по нивните интереси. Дали заради тоа некој само сакал да ги елиминира или пак обвиненијата за вештерство биле вистинити?
Датум: 04 ное 2014