16 видови модерни вештерки кои прават магии околу вас

Светот на паганството, неопаганството, Вика и многу други е широк, а вештерките од секоја група се различни и уникатни.

Одберете метла и дознајте каква вештерка сте

Време е да ги разбудите вашите вештерски моќи!

Необични карактеристики поради кои би ве прогласиле за вештерки во минатото

Во минатото, луѓето верувале дека вештерките се одликуваат со одредени карактеристики што денес се сметаат за вообичаени.

Вистинити приказни за жени кои се извор на страв

Овие жени се разликувале од толпата по својот изглед, по начинот на однесување и по нивните интереси. Дали заради тоа некој само сакал да ги елиминира или пак обвиненијата за вештерство биле вистинити?
Датум: 04 ное 2014