вештачка | Кафе пауза

Ескалибур – највисоката вештачка карпа за качување

Потеклото на нејзиното име е повеќе од очигледно. Наликува на меч, но со големина колку една 12-катница.
Датум: 02 јун 2012
, Автор:

Најголемата затворена плажа во светот

Официјално е отворена во 1993 година, а најмногу посетители се забележани во 1995 година кога се избројани 1.25 милиони луѓе.