вестерн | Кафе пауза

Филм: Осамениот ренџер (The Lone Ranger)

Правник-идеалист и откачен Индијанец во битка против одметниците

Филм: Џанго разузданиот (Django Unchained)

Филм за потрагата по слобода и одмазда

Сакијаки Вестерн Џанго (Sukiyaki Western Django)

Филм за крвопролевањето, сладострасниот копнеж и алчноста...
Датум: 06 фев 2012
, Автор:

Ранго (Rango)

Анимирано вестерн доживување за работите за кои не ни размислуваме и ги прифаќаме „здраво за готово“, а реално од нив ни зависи животот… Како што е водата...

Книгата на Илај (The Book of Eli)

Филм за однесувањето на луѓето во пост-апокалиптичен свет, за опстанокот и за вербата - Во потрагата по храна, вода и безбедно преноќиште, малкумината кои го познаваат светот од порано, трагаат и по нешто многу позначајно...
Датум: 25 авг 2010
, Автор: