величествено | Кафе пауза

Преслатки бувови фатени во прекрасни величествени фотографии

Бувовите се едни од највозвишените, најмистериозните и најграциозните суштества во дивиот свет. Тоа ги прави особено интересни модели за фотографите. Но, истовремено тие не се едноставни за фотографирање.
Датум: 07 мај 2015
, Автор:

Величествени бувови овековечени во неверојатни фотографии

Погледнете ги овие фотографии кои ги покажуваат бувовите во своето најдобро светло...

Величествените тавани на џамиите – уметност која хипнотизира

Овие тавани на џамии изгледаат толку совршено што човек може да се прашува дали навистина се градени од луѓе или тоа е само некаква фотоманипулација изработена на компјутер.

Величествени замрзнати водопади

Она што кога е топло претставува симбол за енергија, во зима се претвора во магична ледена атракција.

Величествените бои видени во разни делови од светот

„Живот во боја“ е фотографска книга исполнета со 375 впечатливи слики кои ги истакнуваат спектакуларните бои видени во разни делови од светот, објавена од страна на National Geographic.
Датум: 19 дек 2012

Њујорк каков што не сте го виделе досега

Од небесните височини, Еван Џозеф ги фотографира убавините на градот одозгора, додека лета во воздух и фотоапаратот му се тресе во рацете.

Величествено цртање со светлина

Уметниците кои работат со светлина, создаваат една поинаква, магична реалност во нивните фотографии. Вес Вели е „зависник“ од светлина, кој преку ден работи во електрана, а навечер се претвора во величествен уметник.