Патување низ времето преку автопортретите на една 16-годишна девојка

Сте се запрашале ли некогаш како би изгледале во 70-тите или пак, во 20-тите години?

9.11.13? Денес славиме Непарен ден, кој се случува 5 пати во 100 години

За многу луѓе, ова ќе биде последниот „непарен ден“ во нивните животи. Следниот непарен број ќе се случи за 92 години. :)

Како луѓето си ги замислувале возилата на иднината пред еден век?

Некои од овие интересни слики датираат и од пред повеќе од еден век, а на нив се прикажани футуристички модели на возила за кои луѓето верувале дека ќе постојат во денешно време.

Како изгледаше САД пред еден век?

Овие фотографии од САД се направени на почетокот на дваесеттиот век. Направени се низ повеќе земји и навистина ќе ве воодушеват.

Париз пред 100 години и сега

Париз отсекогаш бил прекрасен град. Колку тој се има променето во последните 100 години, ќе можете да заклучите од следниве фотографии...

Цел век во три минути

Од костими за капење, до грамофонски плочи и телефони, историјата на голем број производи многу се има променето во текот на последните 100 години.

Фотографии кои спојуваат два века во еден

Необична комбинација на минатото и сегашноста во една фотографија...

Зошто работата е сепак добра за вашето здравје?

Новото истражување кое го спровело британското министерство за труд и пензии, покажало дека вработените лица помалку се разболуваат, имаат помал ризик од заболување од хронични болести...

Како луѓето пред 100 години си ја замислувале сегашноста

Пред стотина години, кога 21-от век изгледал многу далеку, група француски уметници направиле серија слики на кои ја прикажале својата визија за столетието во кое сега живееме...