веганство | Кафе пауза

Ова растение е најздравата и највкусната веганска алтернатива на рибите

Ова ново растение полно со протеини не е новина во азиската кујна, но полека доаѓа на Запад и луѓето стануваат сè повеќе свесни за екологијата и исхраната.

Дали веганските јајца ќе го освојат светот? Ви откриваме во што се разликуваат од кокошкините и зошто се подобри?

Овие јајца се создадени од двете професорки, биолози на Париската школа за индустриска биологија.

Митот за протеините: Разбивање на предрасудите за веганството

Сите вегани и вегетаријанци се соочени со прашањето за недостаток од протеини, за кои наводно најдобар извор е храната со животинско потекло.

Зошто бодибилдерите и познатите личности одбираат растителна храна наместо месо?

Од 2014-та година веганството забележало пораст од 600%, и тоа само во САД.

Дали веганството ќе стане тренд во 2018-та година?

Сè повеќе и повеќе луѓе се одлучуваат за овој начин на исхрана. На некои целта им е да го подобрат своето здравје, а други пак сакаат да ја заштитат природата.