варовник | Кафе пауза

Мамутска пештера

Мамутската пештера е голем варовнички лавиринт и е една од најдолгите пештери во светот богата со езера, реки и водопади.

Водопадот што паѓа во пештера

Водопадот Батар има извонреден трик: водата паѓа 255 метри во огромна пештера која датира од времето на диносаурусите.