Прошетка по улица Љубов: Изложба на Ване Костуранов

Во четврток, на 12 март, со почеток во 20 часот, во ликовната галерија при Младинскиот културен центар во Скопје ќе биде отворена самостојна изложба на еден од највпечатливите македонски уметници во моментов, Ване Костуранов, насловена како „Улица љубов“.
Датум: 10 мар 2015
, Автор:

Емоциите во цртежите на Ване Костуранов

Неговите цртежи се полни со емоции, доловуваат многу, но и многу нешта чуваат затскриено во некоја длабока приказна поврзана со нив.
Датум: 21 јан 2013
, Автор: