вакцини | Кафе пауза

8 митови за вакцините кои предизвикаа епидемија на морбили во 21-виот век

Лекарите тврдат дека епидемиите се резултат на пропагандата против вакцинација која, за жал, станува сè попопуларна.

Факти за вакцинирањето што секој одговорен родител треба да ги знае

Темата за имунизација изгледа како постојано да поттикнува дебати, особено кога станува збор за децата.

Науката потврди: Нема поврзаност помеѓу аутизмот и вакцините за морбили

Истражувањето е објавено на 4-ти март 2019-та година и е едно од најголемите од овој вид.

Дали вакцините предизвикуваат аутизам? 6-те најголеми митови и зошто сите тие се невистинити!

Неодамнешни истражувања покажуваат дека бројот на вакцинирани деца значително опаднал во некои делови од Австралија.