Здравствени работници танцуваат за да го прослават пристигнувањето на вакцината против КОВИД-19

Пристигнувањето на вакцина против КОВИД-19 означува надеж, па не е ни чудо што здравствените работници во Медицинскиот центар во Бостон избувнаа со среќен танц откако центарот ја доби својата прва пратка со вакцина.

Брутално искрен знак за невакцинирање на децата создаде турбуленции ширум светот

„Со тоа што не ги вакцинирате вашите деца, вие ги правите ранливи на болести во текот на целиот нивен живот.“

Секој родител на планетата Земја треба да го погледне овој 8-секунден гиф

Можноста нивните деца да се здобијат со сериозна болест е голема грижа за секој родител.

10 застрашувачки болести кои се речиси искоренети благодарение на вакцините

Не може да се негира фактот дека појавата на многу заразни болести е намалена по појавата на вакцините.

Со помош на пивото против настинките

Иако повеќето од нас, во зимските денови најпрво се фаќаат за топлиот чај, сепак истражувачи од Јапонија тврдат дека наш прв избор треба да биде пивото, доколку сакаме да се заштитиме од преладувањето.