бункер | Кафе пауза

Од замок до бункер во кој се чувале милијарди германски марки: Град што е сè уште енигма за туристите

Ајде заедно да го истражиме ова гратче кое изобилува не само со историја, туку и со прекрасни пејзажи!

Бункерот на ужасот: Тајното оружје со кое Хитлер сакал да го освои светот

Во еден бункер во Бремен кој бил еден од најголемите во Европа, Хитлер работел на тајно оружје...

Нацистички бункер во подземјето на Париз

Под една од најпрометните железнички станици во Париз, се крие бункер од 120 квадратни метри, кој започнале да го градат Французите, а го завршиле Германците...

Напуштените бункери од Втора светска војна

Оваа серија фотографии е направена од Џонатан Ендрју, кој патувал низ Европа за да документира напуштени воени бункери од Втората светска војна. Овие бункери се наоѓаат во Холандија, Франција и Белгија.