Бугарија | Кафе пауза

Фантастично станче во Софија, Бугарија

Овој интересен стан се наоѓа во Софија, во соседна Бугарија. Дизајниран е од страна на Петја Ганчева која била најмена од страна на еден млад пар.

Кои се најдобрите нудистички плажи на Балканот?

На Балканот има доволно точки каде што секој може да се бања како од мајка роден.

Рилскиот манастир изработен од 6 милиони чкорчиња

Дали мислите дека имате време и трпение за да создадете неверојатно дело како ова? За почеток ќе треба да соберете само 6 милиони чкорчиња од кибрит.

Бугарска фолк верзија на музиката од „Супер Марио“

Тројца бугарски музичари на хармоника облечени во традиционална носија, во позадина селска идила и интересна фолк преработка.

Напуштениот комунистички споменик во Бугарија

Споменикот е направен и официјално отворен во 1981 година, во чест на славењето на јубилејот, 1300 години Бугарска држава. 20 години подоцна, по падот на комунизмот, ова место е напуштено...

Едно пени – доволен почетен капитал за бизнис

На почетокот од оваа година Англичанецот Лук Сеил од Брингтон решил да провери за што сè може да ја замени својата стара паричка од едно пени изработена во 1987 година.
Датум: 21 фев 2011
, Автор:

На кафе во Софија

Она што е заедничко за жителите на Софија е тоа што се пасионирани љубители на кафето и тоа не на било кое, туку на квалитетното. Еве каде да пиете кафе ако се наоѓате во Софија, Р.Бугарија.