Моќни цитати на Маргарет Тачер за животот, политиката и успехот

„Можеби петелот кукурига, но кокошката е онаа која ги квачи јајцата.“
Датум: 16 окт 2013
, Автор:

Филм: Чекан на боговите (Hammer of the Gods)

Викиншки борбен поход исполнет со многу крв

Ново чудо од глас на годинешното шоу „Britain’s got talent“

После феноменалните изведби и откривањето на новите пејачки феномени, Пол Потс во 2007 година и Сузан Бојл во 2009 година, шоуто „Britain’s got talent“ повторно го шокираше светот со уште едно фантастично дуо.

Портрети врз сложувалки од флопи дискови

Британскиот уметникот Nick Gentry кој дипломирал во Central Saint Martins е автор на оваа рециклирана уметност. Старите и веќе неупотребливи флопи дискови се неговата инспирација.

Британија од птичја перспектива

Погледнете ја Британија онака како што ја гледаат птиците.