брег | Кафе пауза

Патувајќи по брегот на Португалија

Погледнете дел од оваа одлична серија која ќе ве одведе на кратко патување по брегот на Португалија.

Шармантното хрватско крајбрежје

Хрватското крајбрежје е долго дури 1.777 киломтери, а покрај него има неверојатни 1.246 острови...

Фин МекКул и неговата мудра жена – легендата зад Џиновскиот гребен

Прочитајте за интересната легенда која старите Ирци ја раскажуваат за тоа како настанало ова необично место.

Неверојатни места за живеење

Да можете во овој момент да бирате, каде би сакале да живеете?

Малите сирени кои „живеат“ на бреговите

Преубавата форма на сирената е омилена за украсување на бреговите низ светот...