Кое е значењето на божиќните симболи што ги гледаме насекаде?

Ѕвезда, ангел, зимзелено дрво или свеќа - лесно нè тераат да размислуваме за Божиќ. Сепак, дали некогаш сте се запрашале што всушност значат овие божиќни симболи?