Ме освои, направи пред тебе да треперам: Најстарата љубовна песна која ќе ве стопи

Овие љубовни зборови кои се пренесувале со генерации биле запишани во осмиот век пред нашата ера на сумерска глинена плоча, доволно мала да ја собере во вашата дланка.

Дали спортот е религија?

Сличноста меѓу спортскиот фанатизам и организираните религии е неверојатна...