боење | Кафе пауза

Зошто боенката би требало да стане вашата нова омилена активност?

Иако боенките и боењето најчесто ги поврзуваме со децата, овој вид активност може да биде доста делотворен и за возрасните луѓе.

Освежете го изгледот на платнените патики со помош на водени боички

Бидете уникатни и дочекајте ја пролетта во весели бои!

5 причини зошто боенките се единственото нешто кое ви треба за да се ослободите од стресот

Сите знаеме дека дружбата со најблиските е најефективниот метод за справување со стресот, но постојат и неколку други решенија. Таков е примерот со боенките.

Психолозите тврдат дека боењето е најдобрата алтернатива на медитацијата

„Боењето е најдобриот начин да се ослободите од стрес. Тоа исто така ги држи настрана и медикаментите!“

Лушпи од компири: Најдобриот начин да се справите со белите влакна

Природно, едноставно и евтино решение кое ќе ви помогне да ги скриете белите влакна.

Фасцинантни слики од Фестивалот на боење на телото во Австрија кои ќе ви го одземат здивот

Во Портшах, Австрија присуствувале преку 30.000 посетители и уметници од 45 различни земји кои се претставиле на Фестивалот на боење на телото (bodypainting).

Човек претворен во зеленчук

Во еден маркет во Пекинг, уметникот Лиу Болин преку целото тело ги нацртал соодветните зеленчуци кои се наредени позади него, за да се „вклопи“ со полиците и да изгледа како таму да нема никој.
Датум: 18 ное 2011
, Автор: