боенка | Кафе пауза

Зошто боенката би требало да стане вашата нова омилена активност?

Иако боенките и боењето најчесто ги поврзуваме со децата, овој вид активност може да биде доста делотворен и за возрасните луѓе.

Подемот на боенките за возрасни: Зошто токму вам ви се потребни?

Во свет кој е опседнат со технологија и социјални мрежи, изгледа контрадикторно дека токму нешто како боенките за возрасни би можеле да направат толку голема промена.

5 причини зошто боенките се единственото нешто кое ви треба за да се ослободите од стресот

Сите знаеме дека дружбата со најблиските е најефективниот метод за справување со стресот, но постојат и неколку други решенија. Таков е примерот со боенките.

Психолозите тврдат дека боењето е најдобрата алтернатива на медитацијата

„Боењето е најдобриот начин да се ослободите од стрес. Тоа исто така ги држи настрана и медикаментите!“

Велигденска боенка за дечиња

Ако во вашето семејство трчка помало синче, братче, сестриче или внуче кое сака да биде дел од традиционалните обичаи, зошто да не му дадете соодветна улога?