Бог | Кафе пауза

2018-та е годината на Шива – богот на заздравувањето и уништувањето

Па, кој е всушност Шива? Постојат многу приказни и легенди за него.

Поучна приказна: Мало момче се среќава со Бог

Споделете ја среќата и ќе се уверите дека Бог е насекаде!

Кој грчки Бог сте според хороскопскиот знак?

Секоја хороскопскиот знак се одликува со одредени карактеристики.

Филм: Ное (Noah)

Еден човек е избран од креаторот на неговиот свет за последната мисија пред апокалиптичната поплава да го уништи целиот живот на планетата...

6 чудни религии

Потрагата по смислата на животот и спротиставувањето на стравот од смртта можат да ги однесат луѓето во многу интересни и необични религиозни правци.

Книга: „Јога кучка“ – Сузан Морисон

Што се случува кога 25-годишна девојка која ужива во кафе, алкохол и цигари, ќе реши да му се посвети на духовниот живот и да се пронајде себеси?
Датум: 31 јул 2013
, Автор:

Филм: Животот на Пи (Life of Pi)

Сами избираме во што ќе веруваме...

Д-р Ајнштајн, дали научниците се молат на Бога?

Писмото на големиот Алберт Ајнштајн во кое на едноставен и сликовит начин ги објаснува своите ставови за религијата на едно девојче од шесто одделение...

Египетски хороскоп

Египетскиот хороскоп е еден од најстарите хороскопи со кој се служеле фараоните за полесно да владеат со големото кралство. Хороскопот се состои од 12 знаци и со секој знак владее по еден бог.
Датум: 15 јул 2012

Легендата за создавањето на неверојатните водопади Игуасу

Игуасу во превод значи голема вода. Со само еден поглед на нив, ќе сфатите дека нивното име не е преувеличување.