богатство | Кафе пауза - Part 5

Лекции кои можете да ги научите од најпознатите светски милијардери

Постапките и навиките на богатите луѓе можат многу да не научат, па затоа почнете да учите од нив...

Потрага по скриено богатство како роденденски подарок

Татко му подарил убава авантура на својот син кога наполнил 11 години.

Креативни цитати за вистинското пријателство

„Кучето за разлика од човекот има многу пријатели бидејќи мавта со опашот, а не со јазикот.“

Колку пари трошат жените на гардероба во текот на животот?

Најновото истражување го потврдува она што мажите го тврдат веќе подолго време – жените на облека трошат вистинско богатство, а на крајот сепак немаат ништо за носење.

Најубавите приватни острови во светот

Мали парчиња рај на земјата кои може да се купат за пари...

Најбогатите животни-спортисти

Кои се најбогатите животни во одредени спортови наменети за нив и сумите кои ги заработуваат?

10 интересни факти за милијардерот Карлос Слим

Интересни факти поврзани со најбогатиот човек на светот, кој богатството го стекнал кревајќи ги од дното компаниите кои ги купил додека пропаѓале.

10-те најпознати пирати во историјата

Знаете ли како најозлогласените пирати во историјата, се впуштиле во разбојништво по морињата и океаните? Дел од нив, биле од богати и угледни фамилии...
Датум: 25 јан 2012
, Автор:

Боите во сонот и нивното значење

Понекогаш сонуваме во боја, а понекогаш црно-бело. Секоја боја што ја сонуваме има свое значење. Обрнете внимание која боја доминира во вашите соништа и дознајте што таа симболизира.
Датум: 09 ное 2011
, Автор:

Топ 15 најубави замоци во светот

Иако дизајнирани и изградени за одбранбени цели, денес тие изгледаат како остаток од некоја бајка...

Лекции на кои нè научил животот

Ова се неколку примери за лекции кои треба да ги запомниме, а многумина од нас ги учат од секојдневните искуства.

Астрологијата и парите

Дали често се грижите за вашата финансиска состојба? Ќе бидете богати или сиромашни? Ќе живеете скромно или луксузно? Еве што кажуваат планетите за тоа како се чувствувате во врска со парите.
Датум: 31 окт 2010
, Автор: