7 прашања кои имаат моќ да ја зацврстат вашата љубовна врска

Со поставувањето на овие прашања вие можете да откриете што точно му е потребно на вашиот партнер, како и што тој/таа сака од вас и вашето време поминато заедно.

5 јога пози за двојки кои ја зајакнуваат врската меѓу вас

Практикувањето на овие јога пози ќе ве доближи повеќе до вашиот партнер и ќе придонесе за повеќе доверба и подобра комуникација.

14 начини да ја изградите најдобрата врска во вашиот живот

На секоја врска треба да се работи и во секоја врска треба да се вложува и од двете страни. Совршена врска не постои, но доколку навистина ѝ се посветите, таа ќе биде најдобра што може.
Датум: 27 сеп 2014
, Автор:

6 начини да го зацврстите вашето пријателство

Доколку имате некоја блиска личност која чувствувате како да се оддалечува од вас или пак, со која едноставно сакате да бидете уште поблиски, со помош на наредниве неколку начини ќе можете да го зацврстите вашето пријателство...

36 прашања до посилна врска

Откако ќе дискутираат за некои од овие прашања, личностите потоа се чувствуваат подобро и сакаат да се видат повторно.

24 работи кои само вашите најдобри другар(к)и ги знаат за вас

Знаат толку многу нешта поради кои би било логично да бегаат и да се кријат од вас, но сепак, остануваат тука и ве сакат без оглед на сѐ.
Датум: 19 мај 2014
, Автор:

7 разлики помеѓу машките и женските пријателства

Мажите меѓусебно се однесуваат многу опуштено, умеат да се забавуваат со некои едноставни шеги и односот им е помалку драматичен. Од друга страна, кај другарките може да се забележи поголема емоционална поврзаност.

Едноставни правила за здрава и успешна љубовна врска

Стабилните љубовни врски можеби од страна изгледаат многу едноставно, но вистината е дека за нивното одржување е потребно многу труд, време и разбирање...

Совршена перница за заљубените парови кои не живеат заедно

Без разлика дали имате врска на далечина или едноставно сè уште не живеете заедно со вашиот партнер, сигурно она што најмногу ви недостасува е да знаете кога тој/таа ќе си легне во кревет и ќе потоне во длабок сон...

Научно докажани знаци дека сте лудо заљубени

Веќе некое време сте заедно и сметате дека не може да биде посовршено од што веќе е. Но, дали сте навистина заљубени во него/неа?

Постигнете баланс во врската

За да успее една љубовна врска, неопходно е почитувањето и попуштањето, но пред сè балансирањето на работите...
Датум: 17 јул 2012
, Автор:

Безгрешни?

Паметен бил оној кој рекол: „Пред да покажеш со прст кон друг, биди сигурен дека твојата рака е чиста!“ Зошто осудуваме? Зошто мислиме дека сме доволно зрели за да критикуваме?
Датум: 15 јул 2012
, Автор: