блискост | Кафе пауза

Која е разликата помеѓу интимноста и блискоста и зошто е важно за врската да ги имате двете?

Не можете да бидете интимни со некој што не сте блиски. Но, разликата помеѓу овие две работи е поголема отколку што очекувате.

Што предизвикува избегнувањето на интимност?

Избегнувате интимност поради некоја причина?

Изненадувачки знаци дека се плашите од блискост

Знаете дека сакате да бидете со некого, но нешто ве спречува.

Како да дознаете дали ѝ недостигате на вашата мачка кога не сте дома?

Ако чувате милениче, секое одделување од него е едно горко искуство, особено ако треба да бидете разделени подолг период.

4-те хороскопски знаци кои се најблиски со нивните браќа и сестри

Без разлика дали имате друг најдобар пријател, браќата и сестрите секогаш ќе ве поддржуваат и ќе бидат овде за вас.

Како да останете блиски со вашите пријателки покрај сите семејни обврски и напорни распореди?

Немате поим како да останете блиски кога животот, љубовта и работата застанале помеѓу вас.

Науката открива: Зошто се бакнуваме за да покажеме љубов?

Бакнувањето не служи само за покажување љубов.

9 интимни нешта што ги прават партнерите поблиски, а не се поврзани со сексот

Кога станува збор за блискоста помеѓу мажот и жената, првото нешто што ни паѓа на памет е сексот.

Мали моменти на случајна интимност кои можете да ги доживеете само со непознати личности

Сигурно секој од вас, барем неколкупати во животот, се нашол во ситуација кога почувствувал необјаснива блискост со непознат човек, поради одредена интересна случка во која сте се нашле заедно.
Датум: 29 фев 2016

Важноста на пријателството

Добрите пријатели го подобруваат квалитетот на животот, задоволството и здравјето.

8 нешта од кои стравувате и поради нив се држите на дистанца од него

Влегувањето во нова врска додека сѐ уште ги чувствувате лузните и раните од претходната никогаш не е лесно...