Блаже Конески | Кафе пауза

10 песни од Блаже Конески во чест на неговиот роденден

Блаже Конески е роден на 19-ти декември 1921-та година, а починал на 7-ми декември 1993-та година. Познат македонски книжевен, културен и јавен работник.