Бил Гејтс | Кафе пауза

5-те најомилени книги на Бил Гејтс за 2021 година

Ви се допаѓа ли изборот на Бил Гејтс?

3 прашања што Бил Гејтс си ги поставува секоја година, а би можеле и вие

Сите имаат свои начини за мерење на успехот во животот и тие честопати се менуваат во текот на животот. За Бил Гејтс, тоа е проценката на неговиот личен и деловен живот на крајот на годината.

Советите кои Бил Гејтс би ги дал на помладата верзија од себеси

Тој е еден од најбогатите луѓе во светот и претставува инспирација на милиони млади луѓе кои сакаат да го доживеат неговиот успех.

Бил Гејтс открива кои се неговите омилени ТВ серии

Во неговите 20-ти, речиси половина деценија Бил престанал да слуша музика и да гледа телевизија, но денес одвојува време и за забава.

Уникатниот начин на којшто Бил и Мелинда Гејтс ги донесуваат нивните новогодишни цели и одлуки

Бил Гејтс ја разгледува годината што поминала и размислува за најголмите успеси и што можел да направи подобро.

Омилените книги на најуспешните луѓе во современиот свет

Ви ги претставуваме книгите во кои најмногу уживаат Бил Гејтс и останатите светски магнати кои ја променија планетата.
Датум: 16 јан 2016

13 интересни детали од животот на Бил Гејтс

Бил Гејтс е познат како еден од најбогатите луѓе на светот и голем филантроп. Овие факти за него се помалку познати.

12 познати личности кои прекинале со образованието, но успеале со труд

Погледнете кои познати личности успеале многу иако не завршиле со формалното образование.
Датум: 06 ное 2014
, Автор: