билборд | Кафе пауза

15 креативни билборди ширум светот

За да го привлече вниманието на луѓето, рекламата мора да биде оригинална и добро смислена.

Дали го гледате истото што и ние? Можете ли да погодите за што е оваа реклама?

Овој билборд ретко чиј поглед може да остави рамнодушен, а особено кога се работи за припадничките на понежниот пол.
Датум: 29 мај 2015
, Автор:

Пријатно Фотошоп-изненадување за сите што чекаат автобус

Погледнете ги бесценетите реакции на луѓето кои биле тајно фотографирани и потоа фотошопирани, во моментот кога ќе се видат себеси наместо рекламата на билбордот отспротива.
Датум: 10 јун 2013
, Автор:

Бизнис од сопствената фризура

Оние кои носат мохавк фризури секогаш се издвојуваат од останатите со својот имиџ, но кога таквата фирзура е претворена во билборд, тогаш нејзината атрактивност е многукратно зголемена.

Билборди со фасцинантни научни факти

Лоцирана во Ванкувер, Британска Колумбија, Канада, Science World е непрофитна организација, која решила да сподели многу интересни научни факти со децата и возрасните, на еден интересен начин.

Автобуски станици искористени во креативни маркетинг кампањи

Автобуските станици се одлично место за рекламирање, иако може да бараат употреба на доста труд и креативност.

Креативни билборди

Рекламните билборди се дизајнираат за да влијаат брзо и долготрајно, оставајќи го набљудувачот цел ден да размислува за пораката на она што го видел и прочитал. Креативни билборди има насекаде во светот...
Датум: 18 јун 2011
, Автор: