билборди | Кафе пауза

Билборди преобразени во мали домови за бездомните

Дизајнерското студио „DesignDevelop“ од Словачка е креатор на брилијантен проект со кој двостраните билборди покрај патиштата се искористуваат како мали компактни домови за бездомниците.
Датум: 09 јул 2014
, Автор:

Маестрално смислени билборди и рекламни постери

Визуелното е секогаш помоќно од напишаното, а за тоа говорат овие паметно смислени рекламни билборди и постери.

Маркетинг кампања за градот на иднината

Ова е една неодамнешна маркетинг кампања на компанијата „IBM“ наречена „People For Smarter Cities“, каде што тие ги повикуваат луѓето да разменат идеи за градот на иднината...

Една работа имаше и таа не ја заврши како што треба

Кој работи, тој и греши. Ако не на работа, барем по дома или на филм сте се сретнале со фразата „Па добро бе, една работа имаше и таа не ја заврши како што треба“...

Најдобриот начин за придобивање реклами

Маркетинг компанијата „Y&R“ смислила оригинална кампања за продажба на рекламните билборди, во сопственост на „Interbest Outdoor“.

Контроверзни и шокантни билборди

Огромните реклами кои ги среќаваме насекаде околу нас имаат за цел да нè поттикнат да размислуваме на различни теми. Колку се покреативни, толку повеќе го привлекуваат нашето внимание. Некои од нив се навистина шокантни.
Датум: 27 окт 2012

Герилска уметност

Артистот Неко, изреволтиран од фактот дека насекаде околу него скоро и да нема слободна површина или елемент „без задна намера“ да рекламира нешто, се одлучил да го бојкотира целиот овој процес.
Датум: 22 фев 2012
, Автор: