17 библиски настани кои можеби се потврдени од науката

Некои од најважните луѓе и места спомнати во Библијата навистина постоеле, а научниците конечно успеваат да најдат докази за ова.

Теоретичар на заговори тврди дека според Библијата крајот на светот е на 24-ти јуни 2018 година

Наводно и оваа година, како и секоја претходно, е крајот на светот.

10 работи што сингл луѓето можат да ги научат од Адам и Ева

Дали станува збор за љубовна приказна или само за библиска сказна чија цел е да ги одреди улогите на мажите и жените за наредните илјадници години?

Филм: Ное (Noah)

Еден човек е избран од креаторот на неговиот свет за последната мисија пред апокалиптичната поплава да го уништи целиот живот на планетата...