Како изгледа секојдневниот, нормален живот на Бетмен?

Заглавен во секојдневното обврзување кон правдата, дури и Бетмен понекогаш има потреба да се одмори.

Филм: Бетмен против Супермен: Зора на правдата (Batman v Superman: Dawn of Justice)

Најголемите херои на планетата и пошироко застануваат на двете спротивни страни на фронтот во битката за опстанокот на човештвото.

ТВ серија: Готам (Gotham)

ТВ серија за градот Готам пред појавата на Бетмен...

Еволуцијата на музиката за Бетмен низ вештите раце на „The Piano Guys“

Од добро познатата заразна музика од старата ТВ серија за суперхеројот, па сè до трилогијата на Кристофер Нолан со Кристијан Бејл во главната улога, можеме да ги слушнеме сите мелодии кои досега се појавиле во овие филмови.

Суперхероите низ делата на македонскиот уметник Марко Манев

Оваа серија минималистички постери е инспирирана од суперхероите, се карактеризира со безбојност и е наречена „Superhero Noir“.

Еволуцијата на логото на Бетмен

Сите досегашни варијации на логото на Бетмен, собрани на една слика. Погледнете ја неговата еволуција во изминатите 70 години. До денеска се претставени 30 различни дизајни.
Датум: 03 јан 2013
, Автор:

Филм: Бетмен: Подемот на Црниот витез (The Dark Knight Rises)

Може ли товарот на минатото да го спречи доброто во борбата со злото?

Еволуцијата на Бетмобилот

Оваа фотографија на сите Бетмобили наредени еден до друг не само што создава носталгични чувства, туку ни покажува и колку многу време поминало.

Децата како суперхерои

Артистот Анди Ферхрст е авторот на овие интересни слики. Тој со нив сакал да го прикаже моментот кој го искусува секое мало детенце, играјќи си суперхерој.

Супер херои во стари воени фотографии

Серијата се состои од обработени стари познати фотографии направени за време на војните ширум светот и од политички настани кои го одбележаа 20-от век, во кои перфектно е вметнат некој херој или негативец од стриповите.
Датум: 16 ное 2010
, Автор: