Научниците тврдат дека би можеле да станеме бесмртни за 17 години

Идејата за бесмртност е толку волшебна што модерните наука и медицина можеби се поблиску до решение од кога било.

10 начини да станете бесмртни според древните митови

Бесмртноста е универзален концепт без разлика дали потекнува од стравот од смртта, љубовта кон животот, желбата за знаење, па дури и чувствово на непобедливост. Многу древни култури имале разни техники за постигнување бесмртност...

Чудни методи против стареење и начини на постигнување бесмртност од минатото

Без разлика дали станува збор за недостаток на брчки, или брз метаболизам кој ви дозволува да ја одржите линијата, секој од нас си има по некој ген кој прави да се чувствуваме како да сме го победиле времето.

20 бесмртни цитати од Вилијам Шекспир

Мудроста на еден од најголемите писатели на светот.

„Дениција“ на Андреевски – врвно достигнување во македонската поезија

„Во тебе бев заљубен уште пред моето и твоето создавање, во тебе бев заљубен пред мојот прв збор (што го изговори твојата уста)...“
Датум: 16 апр 2014
, Автор:

Навреме (In Time)

Филм за потрагата по вечен живот, во која времето е буквално пари...
Датум: 24 фев 2012
, Автор: