бескорисно | Кафе пауза

9 бескорисни изуми за проблеми што не постојат

Мет Бенедето е самоук дизајнер на продукти кој си поставил цел да измисли продукти кои решаваат непостоечки проблеми.

Елон Маск објаснува зошто традиционалниот систем за образование е бескорисен

Во едно неодамнешно интервју Елон Маск објаснил зошто традиционалниот систем за образование е всушност бескорисен.

9 бескорисни продукти за убавина на кои непотребно трошите пари

Според една анкета од 2017-та година, просечната жена секојдневно користи околу 16 продукти за убавина.

Чиндогу: Уметноста на создавање (речиси) бескорисни предмети

Оваа „уметност“ е креирана од јапонскиот уметник Кенџи Каваками во 1990-тите, кои ги опишал овие изуми како не-бескорисни.