Прекрасни фотографии од шарените згради на градот Берлин

Кејт Фрагола е фотографка од Берлин која обожава да патува и да прави фотографии од шарени згради. Таа поминала две години барајќи шарени згради низ Берлин од кои направила навистина прекрасни фотографии.

Фотографии што покажуваат колку се променил Берлин низ годините

Фотографот познат како ReFilm веќе половина година, секој ден излегувал надвор и одново правел стари фотографии од Берлин.

5 причини зошто треба да го посетите Берлин

Патувањето e секогаш добра идеја, а доколку го изберете Берлин, тогаш со сигурност нема да погрешите.

Библиотека во Берлин дизајнирана како човечки мозок

Доколку некогаш се решите да го посетите Слободниот Универзитет во Берлин, тогаш задолжително појдете во неговата ултрамодерна филолошка библиотека.

Запознајте го Али, најдобро облечениот дедо во светот

Во Германија живее еден постар џентлемен, Турчин по име Али. Тој ѝ го привлекол вниманието на австралиската фотографка Зои Спотен, поради неговиот одличен стил на облекување.

Непознат (Unknown)

Динамичен трилер за потрагата по сопствениот загубен идентитет, во буквална смисла на зборот...

Масовна тепачка со перници

Настанот бил организиран за да се сруши рекордот за најголемата тепачка со перници во историјата, кој дотогаш го држеше група од 3.707 учесници, поставен во Сомерсет, Англија во 2008 година.

Ултрамодерните канцеларии на „MTV“ во Берлин

Новоорганизираните канцеларии, сали за состаноци и соби за рекреација се приспособени да ги задоволат модерните побарувања.