Слика на Бенкси се самоуништи откако беше продадена за 1 милион евра

Познатиот уметник (а понекогаш и шегаџија) Бенкси навистина знае како да привлече внимание.

Бенкси со ново дело – љубовта во модерно време

Ново дело на Бенкси во Бристол - како се гушкаат паровите денес?

Се раздвижи светот на Бенкси

Неколку од најпознатите графити на мистериозниот стрит артист, оживеаја и преку GIF анимации...
Датум: 14 сеп 2012
, Автор:

Оживеаја графитите на мистериозниот Бенкси

Британскиот фотограф Ник Стерн користејќи вистински предмети и луѓе како модели, направил реални верзии на најпознатите дела на талентираниот стрит артист.
Датум: 27 авг 2012
, Автор: