бело вино | Кафе пауза

Дознајте кои се здравствените придобивки од белото вино

Сега кога деновите се топли и имаме потреба од нешто освежувачко, време е да дознаеме повеќе за белото вино.

Јадења кои се поздрави кога се комбинираат со алкохол

Не само што овие два типа алкохол се вкусни, туку и можат да ги направат поздрави некои од вашите омилени јадења, како и да ги намалат нивните негативни ефекти.

Колку долго трае едно шише вино откако ќе го отворите?

Дали можете да пиете црвено вино кое една недела стоело во фрижидер? Или пак, колку долго трае еден шампањ?

Постојат 2 вида жени: Оние кои пијат црвено вино и оние кои пијат бело вино

Некои жени повеќе сакаат да читаат книги, додека пак други преферираат филмови. Можете да погодите која од овие жени пие црвено, а која бело вино?