89-годишна баба сплела 450 ќебиња за бездомни кучиња

Во прифатилиштата за бездомни кучиња има илјадници шепасти пријателчиња кои заслужуваат љубов и внимание.

Годините не се важни: Ќе станете возрасни само кога ќе ги прифатите овие животни вистини!

Ако мислите дека веќе сте пораснале и дека сте влегле во светот на возрасните, имаме мало предупредување за вас – годините не одредуваат кога некој го прави преминот од дете во возрасна личност.

Фотографии кои ќе ве стопат: Како се менува животот на животните од улица штом ги вдомите?

Разгледајте ги само овие пред и потоа фотографии и видете ги нивните лица откако добиле ново семејство и тоа ќе ви стане уште појасно.

Кафуле во Њујорк – рај за љубителите на мачки

Кет Кафе (Cat Café) во Њујорк е првото кафуле во светот каде што љубителите на мачки можат да седнат за да каснат некое печиво, да се напијат кафе и истовремено да се дружат со бездомните мачки.