12 неочекувани нешта што всушност можете да ги јадете

Погледнете ги нештата за кои сигурно не сте ни помислиле дека се безбедни за јадење.

Што да направите кога нешто ќе ви влезе во окото и како да избегнете инфекција?

Со помош на овие совети безбедно ќе ја отстраните честичката и нема да создадете поголеми компликации.

Бидете во врска со човек покрај кој ќе се чувствувате безбедно

Бидете со некој пред кој целосно можете да бидете свои, некој на кој му верувате и на кој можете да му го доверите своето голо тело и своите најдлабоки тајни.

Ако секогаш го одбирате безбедниот пат, дали навистина го живеете својот живот?

Понекогаш се наоѓате на раскрсница и во зависност од тоа која одлука ќе ја изберете, ќе тргнете по различен пат.

5 причини зошто е добро да носите рачен часовник

Доколку го исфрливте од употреба, овие причини ќе ве премислат.

3 моќни начини да продолжите понатаму кога мислите дека немате каде

Иако ситуацијата можеби ви изгледа дека е безизлезна, секогаш постојат начини како да го срушите ѕидот кој, свесно или не, сте го изградиле пред себе и не ве пушта надвор.

Кога е премногу студено за трчање надвор?

Доколку некако сте успеале да се мотивирате да излезете да вежбате на отворено додека температурите се ниски, треба да знаете дека тоа може да биде небезбедно по вашето здравје.